PVC

De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride en is een van de meest bekende en
toegepaste kunststoffen. In het dagelijks leven kunt u niet om het gebruik van PVC heen.

PVC

 

 

Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en dit resulteert in een grote variatie aan kleuren maten en patronen. Het product is in leven geroepen omdat het met zijn flexibiliteit laminaat en hout zou kunnen vervangen.
Één van de vele voordelen van Pvc is dat het materiaal uiterst onderhoudsvriendelijk is. Het is voldoende om de vloer met een vochtige doek af te nemen en eens in de paar maanden met pvc reiniger. Wij raden doorgaans aan om het systematische gebruik van schoonmaakmiddelen met ontvetter te vermijden, dit kan negatieve effecten hebben op de kwaliteit en levensduur van de vloer.

De gemiddelde fabrieksgarantie op een Pvc vloer is zo’n 20 tot 30 jaar en dit is eveneens de
levensduur van de vloer, afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Pvc is ideaal voor grote projecten en door haar immense variatie aan vormen en kleuren, ook de perfecte keuze voor een particulier hopend op een vloer met lange levensduur. De
dikte van de toplaag heeft de grootste invloed op de slijtvastheid van een Pvc vloer, het product komt bij ons voor in toplaag 0.33mm t/m 0.70mm. De prijsklassen komen zo grotendeels voort uit de verschillen in toplaag. Pvc komt voor in planken met verschillende afmetingen, visgraat, Hongaarse punt of walvisgraat (in hout, cement of effen look). Ook zijn er tegelmotieven met een cement, steen of marmerlook. Het product valt altijd het best te beoordelen in de showroom zelf, vandaar ons kleine foto-assortiment, de lichtinval, ribbels in de plank en de locatie kunnen de vloer anders laten lijken dat dat hij in uw woning tot zijn recht zou komen.

Wij raden u daarom altijd aan om een afspraak te maken in de showroom en wat stalen mee naar huis te nemen. Ons doel is om het gevoel te bereiken dat u wilt ervaren bij de desbetreffende vloer. Door deze werkwijze toe te passen,vergroten wij de kans dat u tevreden een frisse vloer tegemoet gaat.


De legwijze:
Bij het plaatsen van Pvc moet er 9 van de 10 keer geëgaliseerd worden, dit houdt in dat uw basisvloer iets vlakker maar vooral gladder wordt gemaakt. Dit doen wij omdat het product ongeacht de plak of click versie een vlakke en gladde ondergrond nodig heeft, zodat de vloer strak, sterk en zo lang mogelijk naar behoren ligt. Vooral bij visgraat vloeren is een vlakke vloer van uiterst belang. Pvc-dryback wordt rechtstreeks op de egaline vloer geplakt, deze vloer ligt dus vast. Een Pvc-click word met ondervloer en plak/hoge plint gelegd, deze ligt op zijn beurt dus zwevend. Beide vloeren zijn watervast en compatibel met vloerverwarming, wel moet er bij click-versies een speciaal soort ondervloer gelegd worden . De verschillen tussen de click en plak versie zijn de legwijze en afwerking. De plak versie kan strak tegen uw muur of een bestaande plint aangelegd worden waarna deze wordt afgekit. Bij een click-vloer van welk kaliber dan ook zal men genoodzaakt zijn om een hoge of plakplint aan te schaffen
aangezien deze vloeren niet strak gelegd mogen worden. Als buitengewone kwaliteit van Pvc kan het zelfs tegen de muur aan worden geplaatst of is het een interessant en duurzaam product om uw trap mee te beplakken. Kortom een immens flexibel en duurzaam product, perfect om welke ruimte dan ook van een fris jasje te voorzien.

Hieronder ziet u de leveranciers van wie wij de producten verkopen, heeft u elders een ander merk gezien dan kunnen wij deze ongetwijfeld ook leveren of een vergelijkbaar alternatief bieden. Kom gerust naar de showroom en vraag ons, onder het genot van een bakje koffie of thee, naar advies en wat er mogelijk is bij u thuis.

Neem contact op of bezoek onze showroom.

Telefoon

058 822 2000

Bekijk onze recente projecten